Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело майстер-клас із учнями ЗОШ села Тіньки

29 Сен Черкаське крайове товариство Українського козацтва провело майстер-клас із учнями ЗОШ села Тіньки

27 вересня 2018 р. козаки ЧКТ УК провели майстер-клас із військово-патріотичного виховання з учнями старших класів середньої школи с. Тіньки Чигиринського району. Захід, який проводився в рамках відзначення прийдешнього Дня українського козацтва та Дня захисника України, викликав підвищений інтерес з боку не лише учнів, а й учителів, оскільки виявився емоційно насиченим, наповненим оригінальною змістовною інформацією.

Перед учнями виступили: 1) про діяльність ЧКТ УК, його непересічну роль у волонтерському русі України – крайовий отаман Віталій Чепелуха;

2) про українське козацтво, його історію, дух, традиції, сучасні завдання – радник Гетьмана УК Юрій Присяжнюк;

 

      3) про місце сучасної учнівської молоді в формуванні української нації – радник крайового отамана Валентина Присяжнюк;

 

 

Cпогадами про участь у бойових діях на Донбасі, захисті України від російського агресора поділився учасник ООС (АТО) Олександр Кутній. Останній виступ викликав особливо підвищений інтерес, адже в ньому було наголошено на такій зворушливій темі, як дитячі обереги на фронті, їхньому морально-психологічному значенні для воїнів – оборонців рідної української землі.

( танк ВІКТОРІЯ – імя рідної доці)

 

Не менш цікавим був і власне майстер-клас, що його провели полковий отаман Валерій Магеррамов, Олександр Кутній, а також крайовий обозний Степан Титаренко, крайовий бунчужний Леонід Сандига. Учнів цікавило буквально все. Особливо, безперечно, автомат.

Більшість юнаків і дівчат не лише вперше зблизька побачили бойову зброю, а й змогли потримати її в руках, особисто розібрати й зібрати. Таку ж цікавість викликали маскувальні халати, одноразові гранатомети, броньовані жилети та ін. Екіпіруючись у них, школярі могли відчути, яка-то нелегка справа – служити у війську, адже загальна вага обладунків військовика сягає 40 кілограмів. І в таких умовах йому потрібно зберігати неабияку мобільність, бути готовому до виконання складних і небезпечних завдань.

 

Захід вдалося провести завдяки співпраці між козаками ЧКТ УК, з одного боку, та педагогічним колективом місцевої школи, який очолює директор Анатолій Данилович Валовенко, з другого. Особливі слова вдячності висловлюємо сільському голові Віктору Анатолійовичу Харченку. Передусім за його небайдужість, націленість на конкретну, корисну для людей, держави та нації справу, готовність підтримувати всі суспільно-корисні починання своїх односельців.

Тож щиро дякуємо сільському голові с. Тіньки, директору місцевої школи за можливість зустрітися з учнями, допомогти їм краще зрозуміти національні цінності та завдання.

 

Слава захисникам України!

 

Слава Україні!

 

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment