Черкаське крайове товариство Українського козацтва вкотре побувало на лінії фронту

18 Сен Черкаське крайове товариство Українського козацтва вкотре побувало на лінії фронту

                                 15 вересня 2018 р. у прифронтовому м. Щасті Луганської області, на базі Луганського крайового товариства «Академія Українського козацтва» відбулася Велика Рада Українського козацтва. Вона пройшла згідно з чинним Статутом УК, у відповідності до тих завдань, які перед собою ставить ця патріотична громадська організація. Цього ж дня 40 юних українців прийняли посвяту й присягу на вірність Народу і Козацтву, продемонстрували свій стройовий вишкіл.

 

 

Особливістю перебування козаків на Щастинській землі стало відвідання «червоно лінії», території Щастинської ТЕЦ, де ще нещодавно йшли запеклі бої, тривали руйнівні для інфраструктури станції та самого міста артилерійські дуелі. Коли перебуваєш на лінії розмежування з російським окупантом, маєш нагоду неозброєним оком спостерігати його польові укріплення, а головне – зблизька дивитися в очі 20–30-річних оборонців Української землі, набагато краще розумієш велич тієї ратної праці, яка випала на долю сучасних поколінь українців, особливо молоді.

 

 

Боляче усвідомлювати, що вони щодня ризикують своїми життями, аби благословенна Українська нація мала історичний шанс стверджувати себе в сучасному світі. І ще подумалося – це вже не ті «совєтськіє салдатіки», які виглядали безпорадними навіть в очах своїх близьких родичів, навпаки – вони справжні воїни, які добре знають, де в цьому світі зло, а де добро, і як його, те добро, захищати.

 

 

Приємно констатувати: мешканці Щастя, насамперед українські козаки, які є визнаними місцевими громадськими авторитетами, шанують пам’ять про бійців і командирів, котрі віддали життя за рідну країну. Серед таких і наш земляк Євген Войцехівський («Чех»). 7 липня 2014 р. він, козак «Вільного козацтва Холодного Яру», командир загону глибокої розвідки «Холодний Яр» добровольчого батальйону «Айдар», загинув на території колишньої школи міліції. Про це свідчить пам’ятна дошка, встановлена на місці подвигу. В урочистій обстановці гості поклали квіти, вшанували пам’ять про героя хвилиною мовчання.

 

 

За збігом обставин саме 15 вересня жителі Щастя відзначали День міста. Гетьман Микола Пантелюк і всі учасники Ради сердечно привітали щастинців, особливо теплі слова висловили направду мужній людині, своєму побратиму, Польовому Гетьману прифронтового особливого козацького округу, генерал-отаману УК Віктору Ткаченку, якому цими днями виповнюється 70! Україна гордиться такими людьми.

 

 

Черкащани, зокрема делегації від Черкаського полку ім. Б. Хмельницького та Уманського коша, прибули на Раду не з порожніми руками. Волонтерську допомогу отримали як бійці ООС,

 

 

так і малеча Щастинської загальної санаторної школи-інтернату. Багаторічна співпраця в цій царині сприяє підтримці боєздатності Збройних сил України, вирішенню нагальних соціальних проблем, національній та духовній єдності Нації.

 

 

 

Користуючись нагодую, козаки ЧКТ УК висловлюють щиру вдячність військовому капелану, волонтерці Лорі Когут за співпрацю, моральну підтримку, щиру молитву до Господа нашого Ісуса Христа за Україну, її захисників і всіх людей доброї волі.

 

 

Слава Українському козацтву!

Слава героїчним оборонцям рідної землі!

Слава УКРАЇНІ!

 

 

Прес-центр ЧКТ УК

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment