Черкаське крайове товариство Українського козацтва вітає історика-козакознавця з ювілеєм!

02 Сен Черкаське крайове товариство Українського козацтва вітає історика-козакознавця з ювілеєм!

Доктору історичних наук, професору Віктору Гоцуляку виповнилося 70 років. З цієї нагоди 31 серпня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися заходи з пошанування ювіляра. В урочистостях узяла участь представницька делегація Черкаського крайового товариства Українського козацтва.

 

Професор В. Гоцуляк – знаний у Черкаській області, усій Україні науковець. Його творчий шлях найтісніше пов’язаний з Дніпром та Черкасами, де було здобуто середню та вищу освіту, захищено кандидатську й докторську дисертації, підготовлено до друку десятки монографій, підручників, посібників, методичних рекомендацій, сотні статей і тез. Значна їхня частина присвячена ранньомодерній (козацькій) історії. Уже в стінах Черкаського університету Віктор Володимирович розробив і запровадив один із кращих навчальних курсів із історії українського козацтва. Особливі здобутки цього вченого в галузі історіографії козакознавства. Саме завдяки таким фахівцям Україна і світ дізнаються про наукові досягнення в цій царині знань.

 

Серед інших гостей щиро й сердечно ювіляра привітали крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха та крайовий хорунжий ЧКТ УК, професор Юрій Присяжнюк. Вони подякували вченому за вагомі здобутки в козакознавчих студіях, побажали йому міцного здоров’я, творчого довголіття, миру, благополуччя, нових інтелектуальних вершин на благо Українського народу, національної держави.

 

За значні наукові здобутки, визнані колегами-вченими та широкими колами громадськості, В. Гоцуляка нагороджено козацькою грамотою. Вручаючи її, В. Чепелуха подякував ювіляра, а також присутнього на зібранні ректора університету Олександра Черевка, увесь колектив за тісну й тривалу співпрацю, спрямовану на національне єднання українського загалу, патріотичне виховання студентської молоді, надану нагоду відзначати й ушановувати кращих науковців-козакознавців Шевченківського краю.

Усіляких життєвих гараздів і нових творчих перемог професору історії Віктору Гоцуляку!

Слава Україні!

 

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment