Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у козацькому колі на Охматівській січі.

09 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у козацькому колі на Охматівській січі.

6 травня 2018 року представники Черкаського крайового товариства Українського козацтва на чолі з крайовим отаманом Віталієм Чепелухою побували на Охматівській січі, яка розташована на пагорбах, в гарному мальовничому місці села Охматів з видом на величезний став з островом, що є у власності  Чорноморського  козацького  війська Українського козацтва. Тут часто збираються козаки на свої козацькі ради, проводять таборування та будують великі плани, що до будівництва   причалу для козацьких чайок, та табору для вишколу дітей району.

Сьогодні козаки з різних куточків Черкащини,  з Киівщини та Одесщини, прибули на козацьке коло для  святкування річниці Охматівської січі та підведення підсумків роботи за рік що минув.

Перший заступник гетьмана українського козацтва Анатолій Петько, як головуючий на козацькому колі надав першому слово для звіту, отаману Охматівського курення  Анатолію Кравченко, який доповів для присутніх робочий звіт та плани на майбутнє.

Одним із приорітетних завдань для нашого Охматівського курення говорить отаман, є національно-патріотичне виховання молоді, тому в першу чергу було прикладено максимум зусиль, аби переконати і прийняти в козаки учнів місцевої  школи. По друге, за рахунок козаків курення закупили спортивний інвентарь для секції боксу, та запросили на платній основі тренера- професіонала майстра спорту по боксу, і  уже є результати, це перше місце учениці 9 класу на всеукраїнських змаганнях.

 

Отаман Чорноморського  козацького війська Українського козацтва Василь Поліщук доповів присутнім  про створення спортивної бази для дітей на власному підприємстві ,,Водограй,, та  прийнятих до лав козацтва близько трьохсот учнів із шкіл Жашківського району, де на  свята на базі цих шкіл проводяться ігри,,Козацькі забави,, і не лише переможні команди отримують подарунки від козаків.

В своєму виступі крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха привітав учасників козацького кола з річницею Охматівської січі, та подякував козакам за плідну співпрацю з Черкаським крайовим товариством Українського козацтва і висловив упевненість, що поєднання зусиль громадських активістів, патріотично налаштованих громадян посприяє зміцненню державних традицій Українського народу, його консолідації, перемозі над зовнішнім агресором, утвердженню миру й злагоди на Українській землі.

Такох на козацькому  колі, в святковій та урочистій обстановці відбулась посвята в козаки.

В обговорені брали участь всі бажаючі козаки і берегині та на завершення першим заступником гетьмана Українського козацтва Анатолієм Петьком було зачитано святковий наказ про заохочення най активніших козаків Чорноморського козацького війська.

 

Слава козакам Чорноморського козацького війська!

Слава козакам Черкаського крайового товариства!

Слава Україні! Героям Слава!

 

Прес-центр ЧКТ УК,

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment