Черкаське крайове товариство Українського козацтва – найчисленніша делегація на святкуванні Героїв Холодного Яру

30 Апр Черкаське крайове товариство Українського козацтва – найчисленніша делегація на святкуванні Героїв Холодного Яру

Заходи з нагоди вшанування Українських Героїв – Холодний Яр 2018 – це одне з рекордних за кількістю учасників дійство, яке, слушно нагадати, відбувається щорічно. Від ГО Українського козацтва були присутніми понад 300 козаків і берегинь в одностроях. Вони представляли крайові (обласні) товариства з усієї України. Черкаське крайове товариство репрезентували більшість полків і сотень цієї, у свою чергу найчисленнішої серед решти крайових товариств організації.

Разом з присутніми представниками інших громадських організацій і деяких політичних партій козаки вшанували Героїв Холодного Яру, учасників народного повстання Коліївщини, 250-річчя від початку якого виповнюється в ці дні, а також будівничих сучасних Українських військово-морських сил, яким виповнилося рівно 100 років.

Утім, участь козацтва в урочистому мітингу виявилася більше формальною, адже за сумною традицією, сформованою в 1990-х рр., сучасним козакам слова для привітання не надають. Тому про перспективи єднання України, волонтерства, національно орієнтованої історичної пам’яті, національно-патріотичного виховання загалом побратимам вкотре довелося говорити на своїй козацькій раді, а не публічно, привселюдно.

Родзинкою заходів стала посвята в козацтво більше 20 вихованців Черкаської обласної ГО «Федерація кіокушин ікко карате», яку очолює бойовий офіцер, генерал-хорунжий УК Валерій Магеррамов.

Віком від 6 до 15 років вихованці цього уславленого десантника продемонстрували свою неабияку майстерність у володінні прийомами східного єдиноборства. До речі, вони є переможцями та призерами багатьох регіональних, всеукраїнських і міжнародних змагань, а старші за віком уже виконали нормативи кандидатів у майстри спорту. Молодці!

 

ЧКТ УК вважає, що пам’ятати загиблих Українських Героїв є священним обов’язком кожної порядної людини, громадянина, державного посадовця, проте й шанування нині живучих патріотів – не менш важливе завдання. Адже, словами Ліни Костенко, оборону Українських рубежів мають тримати не лише, а, можливо, й не стільки мертві, як живі. Мудрості всім нам!

Слава Героям Холодного Яру всіх часів!

Слава оборонцям Української землі!

Слава Україні!

 

Прес-центр ЧКТ УК

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment