Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у відкритті щорічної Всеукраїнської гри Сокіл-Джура

27 Апр Черкаське крайове товариство Українського козацтва взяло участь у відкритті щорічної Всеукраїнської гри Сокіл-Джура

25 квітня 2018 р. Черкаське крайове товариство Українського козацтва долучилося до початку Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Уже традиційно міський етап цієї гри в Черкасах стартував на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів №30. Усього в ній цьогоріч бере участь рекордне число шкільних команд – 36. Козацтво високо оцінює значення гри «Сокіл» («Джура»), як можливість досягнення ключової стратегічної мети виховного процесу як такого: формування та ствердження української нації.

Згідно з наказом міністра освіти та науки Лілії Гриневич №1278 від 18 вересня 2017 р., передбачено виконання серйозної підготовчої роботи з проведення гри, зокрема щодо організаційного забезпечення заходів, вишколу шкільних команд та ін. На жаль, у наказі майже нічого не сказано про співпрацю державних навчальних закладів з тими патріотичними структурами, які багато років поспіль плідно працюють над цим та аналогічними проектами: нерідко люди витрачають на нього не лише вільний час, а й свої кошти. Вочевидь настав час суттєво переглянути форми й методи, перспективи співпраці держави й громадян (громадських об’єднань), рішуче відмовитися в цій царині від звичок та стандартів совдепії.

 

Принагідно варто подякувати тим місцевим посадовцям, які усе ж находять нагоду запрошувати до діалогу громадських активістів, передусім козацького національно-патріотичного спрямування. Цього разу членом журі був бойовий офіцер, представник ЧКТ УК, отаман Черкаського полку ім. Б. Хмельницького, генерал-хорунжий УК Валерій Фаікович Магеррамов.

Потрібно зазначити, що Черкаське крайове товариство Українського козацтва виступає за найтіснішу співпрацю з усіма громадськими патріотичними (проукраїнськими) організаціями, навчальними закладами та органами влади всіх рівнів, якщо її метою є виховний процес, спрямований на творення політично незалежної, суверенної, соборної, демократичної, європейської, водночас культурно самобутньої України, якою вона дісталася нинішнім поколінням українців від їхніх дідів-прадідів. Предметом такої комунікації може бути певна фінансова підтримка, власне виховний процес, що покликаний охоплювати як «вихованців», так і «вихователів». А ще подолання (присікання) будь-яких спроб паплюження великої Української справи.

 

Разом – до перемог!

Слава Україні!

 

З повагою,

Крайовий отаман ЧКТ УК

Віталій Чепелуха

Крайовий хорунжий ЧКТ УК

проф. Юрій Присяжнюк

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment