Черкаське крайове товариство Українського козацтва конструктивно співпрацює з Дитячим фондом Черкащини

09 Окт Черкаське крайове товариство Українського козацтва конструктивно співпрацює з Дитячим фондом Черкащини

Протягом 6–7 жовтня 2017 р. у Черкасах тривав ІІІ відкритий Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячо-юнацької творчості “Козацький шлях”. Його мета – популяризація української козацької культури й народних традицій, що передбачає кінцеву ціль єднання юні на засадах любові до України. Черкаське крайове товариство Українського козацтва відгукнулося на запрошення організаторів заходу – ГО “Дитячий фонд Черкащини” й взяло в ньому дієву участь.

Під час Гала-концерту дітей-митців зі всієї України привітав крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха. Він наголосив на актуальності й важливості ролі формування патріотичної свідомості громадян держави в сучасних історичних умовах, подякував мистецьким колективам за їхню професійну зрілість та естетичну привабливість, відзначив переможців і тих учасників, які своїми оригінальними виступами запам’яталися глядачам більшою мірою.

Своєрідним подарунком для учасників фестивалю-конкурсу став вечір відпочинку, організований ЧКТ УК. Він також мав значне ідейне наповнення. До організаторів та гостей знову звернувся В. Чепелуха, який познайомив їх із діяльністю ЧКТ УК, зокрема відмітив поїздку в зону проведення АТО побратимів на чолі з отаманом полку ім. Б. Хмельницького Валерієм Магеррамовим, яка завершилася щойно, вранці 7 жовтня, й мала за мету волонтерські завдання. Попри труднощі та серйозні ризики для життя й здоров’я, з якими зустрілися козаки в дорозі, вони успішно виконали свою патріотичну місію.

Незважаючи на втому, В. Магеррамов провів майстер-клас із озброєння сучасних Збройних Сил України, що викликало особливе захоплення юнаків і дівчат.

Екскурс в історію козацького краю, яким є Черкащина, зробив крайовий хорунжий ЧКТ УК Юрій Присяжнюк. У короткій промові увагу було приділено героїчній минувшині, віковічним традиціям, світоглядним цінностям, національним пріоритетам та… християнській всеперемагаючій любові, тобто тим фундаментальним засадам буття, які сукупно єднають українців як Патріотів, Громадян і Людей, дають їм змогу вистояти в нелегкій борні з російською агресією. Принагідно гості отримали в подарунок брошуру “ЧКТ УК (2014–1016): ідеологічні аспекти діяльності”.

Втомлені дводенним змагальним марафоном, організатори й учасники фестивалю поласували козацькою кашею, яку цього разу було приготовлено за особливим рецептом і з великим бажанням.

Окрім вищеназваних козаків, активну участь у заходах взяли старшини Надія Сіліонова, Людмила Дорошко, Леонід Сандига, Олег Чепелуха, Ростислав Смілянець.

Дякуємо Дитячому фонду Черкащини за співпрацю.

 

Слава Україні!

 

Крайових хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment