Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало учнів, студентів, усіх освітян Шевченківського краю з Днем знань

01 Сен Черкаське крайове товариство Українського козацтва привітало учнів, студентів, усіх освітян Шевченківського краю з Днем знань

Згідно з усталеною традицією, щорічно, 1 вересня, Україна святкує День знань, водночас першокласники, їхні батьки і вся причетна до освітньої галузі громадськість відзначають Свято Першого дзвоника. Цьогоріч воно особливе, адже саме цього дня в повному обсязі набрав чинності ключовий політичний документ для України – держави й усієї спільноти – Угода про асоціацію з Євросоюзом. Тим самим Україна ніби сказала останнє “прощавай” Совєтському Союзу та Російській імперії, сучасній агресивній РФ. Водночас вона зробила серйозний крок на зближення з демократичною Європою, з тією цивілізацією, яка відома своїми високими стандартами в правовій, соціальній, морально-етичній сферах життя.

Козаки Черкаського полку ім. Б. Хмельницького ЧКТ УК долучилися до привітань освітян, учнів і студентів обласного центру та навколишніх сіл із Днем знань, узяли безпосередню участь у кількох заходах, формат проведення яких був визначений колективами навчальних закладів. Зокрема поздоровили викладачів і студентів Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, учителів і учнів Черкаської гімназії №31, Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату, Черкаської загальноосвітньої школи №22, та ін. Такі ж акції пройшли по всій області, зокрема на Уманщині, Христинівці, Маньківщині, Катеринопільщини, Смілянщині, Чигиринщині, де багато років діють козацькі полки й сотні.

З-поміж іншого варто виокремити участь полкового отамана з підрозділом козаків у першовересневій лінійці Черкаської загальноосвітньої школи №22. Генерал-хорунжий УК Валерій Магеррамов є частим гостем цього навчального закладу. Проводячи значну за обсягом і ефективну за результатами діяльність із національно-патріотичного виховання, він неодноразово залучав колектив школи до волонтерської справи. Тож дуже корисно й по-людськи приємно, що виховний процес у цьому випадку будується на конкретній роботі, бо саме вона дає потрібний ефект у формуванні стійких переконань. Для створення шкільних музеїв було передано чимало трофеїв привезених козаками з зони бойових дій.

 

Користуючись нагодою, Черкаське крайове товариство Українського козацтва щиро вітає всіх своїх козаків-побратимів, які багато років працюють в освітній галузі, бажає їм результативної діяльності на благо Держави, Нації, Людини. Саме ви, шановні побратими, покликані ініціювати, впроваджувати й стверджувати в молодіжному середовищі високі своєю духовністю християнські цінності, національні та людиноцентричні пріоритети. Нехай щастить вам завжди і в усьому!

У навчальному році, що розпочинається, Українське козацтво прагне активізувати свої зусилля з національно-патріотичного виховання української юні, розглядає цей напрям роботи як один із найголовніших!

 

Успіхів вам, шановні учні й студенти!

Творчих злетів, нових вершин досконалості вам, високоповажні освітяни!

Миру й перемог вам, українці!

 

Крайовий отаман

Віталій Чепелуха

Крайовий хорунжий,

проф. Юрій Присяжнюк

 

 

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment