Черкаське крайове товариство Українського козацтва вітає українців із найбільшими національними святами!

23 Авг Черкаське крайове товариство Українського козацтва вітає українців із найбільшими національними святами!

23 серпня українці відзначають День Державного Прапора України, а 24 серпня – День Незалежності України. За чверть століття новітньої історії ці дні логічно й справедливо перетворитися на найбільші національні свята. Особливо піднесений настрій вони викликають серед юнаків і дівчат, які народилися й виросли в умовах української національної державності. Вони не знають, що таке «переваги совєтського життя», натомість добре навчені останніми роками російської агресії, загарбницькою, людиновбивчою політикою Кремля. Користуючись нагодою, крайовий отаман Віталій Чепелуха, крайова, полкова та сотенна старшина, козаки й берегині ЧКТ УК щиро вітають увесь український загал із річницею Державного Прапора та Незалежності України!

Прийняття 24 серпня 1991 р. українським парламентом вікопомного Акту проголошення незалежності України стало поворотною подією, яка увічнила погляди людей, котрі прагнули жити й творити вільно, у власній культурі, стверджуючи батьківську мову, рідну історію та віросповідання. Для наступних поколінь українців Незалежність, як синонім Держави й Нації, покликана стати могутнім стимулом до натхненної та плідної праці заради найбільш сокровенних почуттів, високих духовних ідеалів, національних святинь.

Українці унікальні тим, що незважаючи на століття бездержавності, спромоглися витворити неперевершені духовні чесноти та світові шедеври в царинах культури, психології, етнографії та мистецтва.

Сьогодні жити в Українській державі, належати до Української нації – велика честь і відповідальність перед власним сумлінням, водночас майбутнім великого народу, його самобутньою культурою. Бути патріотом означає, по-перше, не чванитися, що ти «кращий», «розумніший» чи «крутіший» за сусіда, а засвідчити й захистити ту неперевершену українську оригінальність, без якої світ втратить свою гармонію; по-друге, опановувати й володіти мовами, бо лише так можна донести людству власну історію, культуру, життєву правду, водночас зробити цей світ толерантнішим і добрішим; по-третє, стверджувати ту козацьку свободу духу, якою не може похвалитися ні царелюбна Росія, ні навіть демократична Європа, єднатися на принципах військової доблесті, побратимства, шляхетності, зрештою творити той моноліт цілості й справжності, який чи не єдиний спроможний принести перемогу, забезпечити мир і спокій на Українській землі.

Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі! Нехай кожен день додає нам енергії, наснаги й упевненості в завтрашньому дні! Нехай згинуть воріженьки, а українство панує «у своїй сторонці» на засадах християнської любові.

Слава ІСУСУ ХРИСТУ!

Слава захисникам України й вічна пам’ять кожному, хто віддав життя за її свободу, державність та процвітання!

З Днем Незалежності і Слава УКРАЇНІ!

Крайовий хорунжий,

проф. Юрій Присяжнюк

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment