Черкаське крайове товариство Українського козацтва опікується участю школярів Черкащини у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі Сокіл  “Джура”

02 Авг Черкаське крайове товариство Українського козацтва опікується участю школярів Черкащини у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі Сокіл  “Джура”

 У перші дні серпня 2017 р., у Черкасах, на базі Дитячого позаміського закладу оздоровлення і відпочинку “Дніпровець” УМВС України в Черкаській області, тривав один із останніх етапів підготовки команди юних джур, яка цьогоріч представлятиме Шевченківський край на всеукраїнських змаганнях. Честь брати участь на цьому етапі конкурсу виборов, як відомо,  рій ,,Терен,, підрозділ Тернівської середньої школи Смілянського району. Його очолює досвідчений наставник – отаман Тернівської козацької сотні імені Івана Сірка, директор місцевої школи Анатолій Васильович Шулежко. Уся ж команда нараховує 8 учасників (джур) та чотири козаків-наставників, кожний із яких відповідає за конкретний напрямок підготовки.

206

Українське козацтво, зокрема Черкаське крайове товариство, щорічно активно допомагає організовувати й фінансувати гру “Джура”. Цього разу й лише на цьому етапі черкаські козаки безпосередньо вирішили питання таборування на базі “Дніпровець” (принагідно вони висловлюють подяку керівництву УМВС України в Черкаській області за співпрацю), надали інформаційну підтримку та матеріальну допомогу на загальну суму 2500 грн.

209

Крайова старшина ЧКТ УК у складі 7-ми осіб відвідала місце таборування Тернівської козацької сотні, яке виявилося розташованим на самому березі Дніпра, зустрілася з членами команди. Гості відмітили якісну організаційну роботу (розбиття табору, наявність потрібного технічного оснащення, належні умови для оздоровчого відпочинку, бездоганний режим харчування, заходи безпеки тощо), також високу дисципліну, зрештою – налаштованість усіх учасників гри та їхніх наставників на серйозну підготовку й, відповідно, переможний результат. Не втручаючись у творчі плани козацького підрозділу (згідно з традиціями Українського козацтва), крайовий отаман та старшина побажали тернівським козакам щасливої дороги й успіху.

195

Зрозуміло, що можливості громадської організації, яка існує й працює на засадах самофінансування, доволі обмежені. Тож, користуючись нагодою, крайовий отаман і всі козаки-побратими  щиро дякують знаному в Україні благодійнику й меценату Араіку Мкртчяну – за активне сприяння козацьким ініціативам, пов’язаним передусім із всебічною підтримкою спільних проектів, спрямованих на розвиток дитячої творчості. Ось і цього разу Араік Рафікович не лишився осторонь і підтримав козачат із Тернівки. Господь наділив цю людину добрим серцем і веселою вдачею, тому зустріч з нею надовго запам’ятається юним конкурсантам, які подякували за теплі слова й смачні солодощі.

Разом – до перемог!

Слава Україні!

З повагою,

 

Крайових отаман ЧКТ УК

Віталій Чепелуха

Крайових хорунжий ЧКТ УК

проф. Юрій Присяжнюк

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment