Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшанувало память про тих , хто поклав своє життя у боротьбі за волю, в другій світовій війні.

09 мая Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшанувало память про тих , хто поклав своє життя у боротьбі за волю, в другій світовій війні.

Сьогодні у Черкасах згадали страшні події Другої світової війни, вшанували пам’ять про тих, хто 72 роки тому поклав своє життя у боротьбі за волю, а також вклонилися живим ветеранам, дякуючи їм за їх подвиг. 

Представники Черкаського крайового товариства Українського козацтва пройшлись ходою містом спільно з усіма свідомими черкащанами, та вшанували память загиблих у другій світовій війні покладанням квітів на  Пагорбі  Слави,  до братської могили та ще раз низько вклонилися  за мужність, героїзм і відданість воїнам Другої світової війни.

image (2)

 

 — З Днем Перемоги у Другій світовій війні. Та війна показала світові, наскільки героїчні українці, наскільки відданні і мужні, наскільки готові боротися до кінця заради миру. Ми шануємо подвиги наших дідів та прадідів і низько вколоняємося їм. Українці показали усьому світові, що той, хто бореться за свою землю — завжди перемагає. Сьогодні сотні українців борються із окупантом за мир, свободу і незалежність. Ми маємо робити висновки із історії, бо тільки разом ми можемо перемогти, — зазначив голова Черкаської ОДА  Юрій Ткаченко, 

Із вітальним словом та зверненням, завжди пам’ятати про подвиг героїв, звернувся до присутніх голова Черкаської міської ради ветеранів Іван  Губський.

DSC01107

– День Перемоги ми кожного року відзначаємо «зі сльозами на очах» тому, що заради цієї перемоги багато відданно життів. У кожному місті, у кожному селі, у кожному хуторі є борці перемоги, правда, багато із них у братських могилах. Шануймо їх подвиг і пам’ятаймо вічно, — закликав Іван Дем’янович. 

image

Слава Героям другої світової війни!

Слава Героям України!

Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment