Черкаське крайове товариство українського козацтва святкує ювілей Тернівської козацької сотні ім.І.Сірка

15 Дек Черкаське крайове товариство українського козацтва святкує ювілей Тернівської козацької сотні ім.І.Сірка

 

У Тернівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулися урочистості з нагоди 5 річниці утворення козацької Тернівської сотні імені Івана Сірка.

image-10

 

На свято до джурів козацької  сотні завітали представники Черкаського крайового товариства Українського козацтва на чолі з отаманом Віталієм Чепелухою. голова районної ради Грошев В.В., Тернівський сільський голова Борисенко І.А., начальник відділу освіти райдержадміністрації Хроменко І.А.,

 

 

В школі, очільником якої є депутат районної ради, Заслужений учитель України Шулежко А.В., створена виховна система «Бути людиною – бути лицарем», метою якої є допомога особистості у формуванні і розвитку власного «Я». Діє учнівське самоврядування гурт «ТЕРЕН», основними принципами діяльності якого є нетрадиційність у підходах до організації і проведення роботи, зацікавленість учнів, добровільність участі в роботі дитячого об’єднання.

e19c8fba4ede89e43557d4167d90a084_1200_0_0

Важливим аспектом патріотичного виховання є робота  шкільного музейного комплексу. Музей засновано у 1985 році, з часом кількість розділів збільшувалася. У 2011 році присвоєно звання «Зразковий музей».  До музейного комплексу входять: Зал Бойової Слави, музей освіти села Тернівка, музей воїнів-інтернаціоналістів Смілянщини, краєзнавчий та історико-етнографічний музей козацтва. У 2015 році відкрито кабінет-музей Захисту Вітчизни, у якому зібрані матеріали про Революцію Гідності, про загиблих  воїнів АТО Смілянщини та про земляків-тернівчан – учасників АТО.

image-8

З метою вироблення в кожного учня прагнення розвивати в собі кращі людські риси українця-патріота, реалізації ідеї здорового способу життя, творчого продовження в сучасних умовах українських козацьких звичаїв і традицій на базі Тернівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів  у 2010 році було створено козацький загін «Терен», а вже за рік створено козацьку сотню імені Івана Сірка, відкрито пам’ятний знак на честь заснування сотні. 

 

 

Школа є опорним навчальним закладом з військово-патріотичного виховання в Черкаській області та активним учасником Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

image

image-7

 ПРЕС_ЦЕНТР ЧКТ УК
Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment