Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало бажання рідних Ольги Стівенс (Бутрий) поховати героїню в Україні

03 Дек Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримало бажання рідних Ольги Стівенс (Бутрий) поховати героїню в Україні

 

В автомобільній аварії загинула видатна українка діаспори США — Ольга Стівенс.

 

Як повідомлялося, в автомобільній катастрофі поблизу м. Страффорда у США загинула Ольга Стівенс. Оскільки батько, мама, брат, троє дітей покійної хочуть приїхати в Україну і привезти тіло Олі, щоб поховати його на батьківщині, у Дрогобичі, вони звертаються до всіх небайдужих людей допомогти з коштами.

З0 листопада громадська організація Черкаське крайове товариство Українського козацтва перелічила на рахунок В.М. Бутрия 1004 грн.

До шляхетної справи може долучитися кожний бажаючий. Для цього треба перерахувати кошти на ім’я брата небіжчиці Володимира Миколайовича Бутрия (рахунок 4790 7010 0519 4369 у Ощадбанку), або на ім’я її мами Ольги Григорівни Бутрий (рахунок 4149 4996 4657 6726 у Приватбанку).

Попри те, що вона довгий час жила у США, усім серцем і душею вона жила Україною, і своєю невичерпною енергією допомагала сотням людей.

Саме Ольга Стівенс організовувала своїх друзів та знайомих відвідати Холодний Яр, і туди не їздили гламурні політики, щоб примазатися до патріотичного руху. Саме вона організовувала незручні для кишенькової “опозиції” акції протесту у США, коли туди приїздив Янукович з делегацією. Попри спротив продажніх очільників та журналістів діаспори, вона єдина почала доносити політикам США про переслідування націоналістів (”Патріот України”, “Тризуб” та інші) в Україні та наступ на українську мову.

Під час Майдану Ольга слідкувала за стрімами, і саме вона зі США кинула клич усій діспорі, що треба будити весь світ. Це вона почала обдзвонювати усі київські церкви з вимогою бити у дзвони, коли беркут вперше побив протестувальників.
Саме вона змусила конгресмена від свого штату почати слухання у Конгресі США про порушення прав людини і жахливе поводження із протестувальниками у грудні 2013 — січні 2014 на Майдані.

Під час початку агресії Кремля проти України вона допомагала сотням поранених і солдат на фронті: кому оплатою на лікування, кому уніформою або бронежилетами.

Діаспора та країна втратила одну з найактивніших своїх доньок. Жахливої втрати зазнала і родина: у Ольги Стівенс залишилося троє дітей…

— Вона навік залишиться із нами такою ж юною, з невичерпною енергією. Царство Небесне, Ольго!

ПРЕС_ЦЕНТР ЧКТ УК,

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment