Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує співпрацю України з НАТО

03 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва підтримує співпрацю України з НАТО

26 жовтня 2016 р. в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відбувся круглий стіл “Україна-НАТО”. У його роботі взяли участь заступник голови ЧОДА Віталій Коваль, Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко, голова Представництва НАТО в Україні Александр Вінніков, голова Громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж, колишній глава Постійної делегації Верховної Ради України в ПА НАТО Іван Заєць, представники Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, а також Черкаського крайового товариства Українського козацтва та інших громадських організацій.

Учасники форуму констатували, що в Європі вперше після Другої світової війни одна країна (путінська РФ) окупувала територію іншої країни (України), знехтувавши при цьому нормами міжнародного права, зокрема положеннями Гельсинського заключного пакту 1975 р. Більше того, сьогодні, разом із діяльністю терористичної організації Ісламська Держава, більше відомою під назвою ІДІЛ, політика Кремля становить найбільшу небезпеку світу.

З огляду на те, що України перебуває в епіцентрі небезпеки, яка походить від міжнародного тероризму, Українське козацтво:

  • підтримує заходи щодо посилення безпеки України, її держаного суверенітету та територіальної цілісності як на національному, так і глобальному рівнях;
  • з метою посилення військового потенціалу настільки, щоб можна було ефективно опиратися тиску ззовні, виступає за тісну співпрацю з НАТО, з перспективою вступу до цього Альянсу;
  • переорієнтовує свою громадську діяльність з урахуванням гібридності та інших особливостей сучасних воєнних, дипломатичних, політичних, інформаційних загроз;
  • посилює свої зусилля на захист національних інтересів України в кіберпросторі;
  • демонструє свою готовність до нових змін, крім принципів солідарності з демократичними силами (країнами) та загальної безпеки.

Українське козацтво, як патріотична ГО, схвалює рішення Варшавського саміту НАТО (липень 2016) щодо: 1) невизнання (без терміну давності) анексії Криму РФ, 2) виконання Програми комплексної допомоги Україні, яка спрямована на підвищення ефективності, дієвості й підзвітності українських установ безпеки та оборони. Водночас прагне розширення безпекової співпраці, зокрема й стосовно надання Україні летальної зброї від дружніх країн. Такою ж мірою виступає за поглиблення реформ в Україні, що мають за мету боротьбу з корупцією, тінізацією економіки, безкарністю кримінальних та державних злочинців, які б політичні чи бізнесові сили вони не представляли.

Слава Україні!

Крайовий отаман ЧКТ УК

Віталій Чепелуха

Крайовий хорунжий ЧКТ УК,

проф. Юрій Присяжнюк

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment