Рада крайової старшини Черкаського крайового товариства Українського козацтва

25 Авг Рада крайової старшини Черкаського крайового товариства Українського козацтва

IMG_3767 - копия

 

23 серпня 2016 р. у смт Верхнячка Христинівського району відбулася Рада крайової старшини Черкаського крайового товариства Українського козацтва. Принагідно крайова старшина, полкові й районовані отамани поклали квіти до пам’ятника І. Гонти, Т. Шевченка, Героїв Небесної Сотні, у рамках святкування Дня Державного Прапора України взяли участь у піднятті національного стяга в центрі селища.

IMG_3759

 

Відбулась  також  посвята молодих козаків.

IMG_3772

Порядок денний власне Ради крайової старшини включав 1) звіт районних товариств та окремих підрозділів про проведену роботу в першій половині 2016 року, 2) інформацію про роботу з будівництва пам’ятника козацтву (козацької Слави) в Черкасах, 3) про Раду отаманів Черкащини, 4) про надання рекомендацій для присвоєння почесних звань, 5) різне.

Ухвалили: 1) роботу районованих товариств взяти до уваги; особливо відмітити практику таборування, яке було ініційоване, організоване та проведене старшиною В. Сиваком, П. Карпенком та ін. 2) ЧКТ УК взяти ініціативу на себе й активізувати роботу з будівництва пам’ятника козацької Слави в Черкасах; 3) надати рекомендації для присвоєння почесних звань (згідно з поданням); 4) брати участь у діяльності Ради отаманів Черкащини, підтримавши її координаційний статус; від ЧКТ УК делегувати до її складу крайового отамана, генерал-хорунжого УК В. Чепелуху; продовжити вивчення питання такої співпраці й на наступній Раді доповісти про її результати.

Крім того, Рада крайової старшини Черкаського крайового товариства Українського козацтва обговорила кілька питань, зокрема висловила стурбованість щодо недопущення на місцях реставрації антиукраїнських, антидемократичних рецидивів у внутрішній політиці держави. Було вирішено звернутися до Президента України з проханням-пропозицією спільними зусиллями вплинути на розробку і прийняття Верховною Радою України Закону України “Про козацтво в Україні”, залучивши до цієї роботи представників Українського козацтва. Також зобов’язати обласні та районні органи державної влади неухильно виконувати чинне законодавство, інші нормативно-правові документи держави щодо діяльності та розвитку громадських, демократичних, національно орієнтованих організацій (товариств). Чиновників, винних у зволіканні, саботажі та відвертій протидії, звільняти з роботи. Окрема пропозиція спрямована на призупинення закриття середніх навчальних закладів, які є базовими у справі відродження козацького духу, традицій та проведення відповідної виховної роботи в районах.

У роботі Ради крайової старшини ЧКТ УК взяв участь генеральний писар УК В. Коваленко.

 

Слава Україні!

Крайовий хорунжий УК,

радник гетьмана УК Юрій Присяжнюк

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment