В авангарді Черкаського крайового товариства Українського козацтва- отаман Смілянської сотні ім.І.Сірка.

03 Авг В авангарді Черкаського крайового товариства Українського козацтва- отаман Смілянської сотні ім.І.Сірка.

Анатолій Васильович Шулешко – директор Тернівської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів Смілянської районої ради, отаман тернівської козацької сотні ім.івана Сірка, перебуває в козацьких лавах уже близько пяти років, але за цей час здобув велику популярність серед односельців, а також в районі та обласному центрі.
На території школи збудований памятний знак легендарному Гетьману України Івану Сірку , за його великі перемоги над ворогами України ,і саме одна із них здобута в Смілянському районі над татаро-монголами.

саша ратушн 030 - копия (2)
Школа, в якій є керівником Анатолій Васильович на сьогодні визнана найкращою в Смілянському районі, а козацький рій ,,Терен,, неодноразово був переможцем обласних та  всеукраїнських змагань дитячо-юнадської гри ,,Сокіл,,(джура)

саша ратушн 032 - копия
З перших днів ,як нашу країну спіткала велика біда, і ворог почав топтати нашу рідну землю, діти та весь педагогічний колектив школи, активно долучились до підтримки збройних сил України, як і  весь український народ, збирали та відвозили на передову все необхідне нашим воїнам,  для великої перемоги над російським агресором, а козацький колектив  ,,ТЕРЕН,, патріотичними піснями підтримував наших вояків на всій території Донбасу.

IMG_7291 - копия - копия - копия (2) - копия - копия - копия - копия - копия - копия
Завдячуючи волонтерській підтримці  збойним силам України ,були звільнені від окупаціі міста Словянськ ,Краматорськ та Северодонецьк і там знову лунали на святі козацькі пісні гурту ,,ТЕРЕН,, а козацький куліш єднав українців.

0010а0013а
На великій козацькій раді, Гетьман Українського козацтва Микола Пантелюк, високо оцінив роботу отамана Тернівської сотні ім.І.Сірка та всього козацького колективу, та відзначив високою козацькою  нагородою ,за вагомий внесок в розвиток українського козацтва .за активну діяльність в розбудові України, як суверенної та незалежної, демократичної, правової держави. утвердження та розвитку Української мови та культури, традицій Українського народу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Слава отаману Тернівської сотні!
Слава козакам!
Слава Україні!

Крайовий отаман ЧКТ УК Віталій Чепелуха.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment