Отаман Черкаського полку ім. Б.Хмельницького ЧКТ Українського козацтва в школі №20

28 Фев Отаман Черкаського полку ім. Б.Хмельницького ЧКТ Українського козацтва в школі №20

«Ми довели світові, що ми є, що ми можемо боротися за свою незалежність. Ми маємо гордитися за те, що ми – українці! Привід пишатися своєю Батьківщиною нам дають її вірні сини – захисники, які ціною власного життя прокладають поступ України у світле майбуття»,  – такими словами директора Людмили Кіти розпочався урок мужності в Черкаській спеціалізованій школі № 20.

????????????????????????????????????

А провів патріотичний урок Олександр Кутній, командир відділення розвідвзводу 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної бригади, учасник, зокрема, боїв за Дебальцеве. А ще Олександр – випускник означеної школи, батько двох доньок, які тут навчаються та заступник батьківської ради школи.

Цими днями проходять роковини по вірним синам України, які віддали своє життя у боях за Дебальцеве. «Лютий назавжди залишиться страшним у пам’яті, особливо ті 9 лютневих днів пекла Дебальцевого, де «горіла земля» у прямому значенні цього слова. Із 7 черкаських хлопців залишилося, на жаль, лише троє. Їх не повернути, але пам’ять про них у наших серцях вічна. Коли згадав, з вами поговорив, то на душі стає легше», – зізнається Олександр Володимирович.

????????????????????????????????????

Розповідаючи про будні військової служби, Олександр Кутній продемонстрував світлини, що ілюструють армійське життя. На одній з них боєць у шоломі, який шкільна родина передала своєму захисникові.

У рамках зустрічі юні патріоти мали нагоду задати запитання Олександру, чим і скористалися, адже сприймаючи з болем у серці, суголосно, учні переживають за долю українських військових, які боронять суверенність та неподільність нашої держави.

????????????????????????????????????

«Читаючи ваші листи зі словами «Повертайся живим!», ми розуміємо, що робимо вірну справу. На стінах ми розвішували ваші малюнки, які ви нам намалювали. Це допомагає нам вистояти в бою, це ніби щось надзвичайне, що є оберегом. Ще й досі в мене збереглося маленьке янголятко з бісеру, яке охороняло мене 287 днів на першій лінії оборони», – з такими щирими словами подяки звернувся Олександр до учнів школи, які постійно підтримують бойовий дух бійців своєю вірою.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment