Віталій Чепелуха, крайовий отаман Черкаського крайового товариства Українського козацтва: «Почуття гідності та патріотизму – в наших серцях від народження».

09 Янв Віталій Чепелуха, крайовий отаман Черкаського крайового товариства Українського козацтва: «Почуття гідності та патріотизму – в наших серцях від народження».

1111

Минув один рік, як Віталій Чепелуха очолив Черкаське крайове товариство Українського козацтва. Але в лавах патріотів України – скільки себе пам|’ ятає. Пан Віталій вважає, що кожен українець від народження – патріот і захисник Вітчизни. І не треба далеко ходити за прикладом. Кількість членів козацького товариства, яке він нещодавно очолив, не лише збільшилась, а й змінилось якісно. На сьогодні в лавах крайового козацтва понад півтори тисячі осіб. Сотні добрих справ за плечима.
– Чи варто перелічувати всі справи, які роблять козаки? – Сказав, відповідаючи на питання журналістів, крайовий отаман; – все, що ми робимо, робимо це від щирого серця й не афішуємо цього. Ми просто допомагаємо нашим бійцям в АТО. Вантажі допомоги відправляємо до Волновахи, в розташування батальйону «Черкаси». Підтримуємо також айдарівців, бійців 24, 51, 71 та 72 та інш  бригад. Там, де несуть службу наші козаки, і не тільки черкаські, всюди ми постачаємо на передову все необхідне. Стан, в якому опинилась наша країна, бойові дії, які не припиняються на Сході, змушують кожного з нас замислитись не лише над вирішенням нагальних проблем, а й змушує терміново відроджувати патріотичний дух, як всього суспільства, так і виховувати молодь у кращих традиція славного минулого. – Наголошує Віталій Чепелуха.

Викладач курсів “Практична журналістика” Східноєвропейського університету Світлана Немилостива разом з командою майбутніх журналістів на покладанні ківітів до пам’ятного знаку Богдану Хмельницькому.

212121

– Наприклад, сьогодні ми проводили спільний захід з вихованцями Черкаських вишів – національного та Східноєвропейського університетів, студентами Черкаського медичного коледжу, під час якого досвідчені козаки показали своє вміння та навички володіти шаблею, батогом, списом, іншими видами козацької зброї. Разом учились розбирати та збирати автомат та гвинтівку. Стріляли в ціль. Дуже корисними виявились уроки з надання першої медичної допомоги. Дякуємо за це викладачам та студентам черкаського медичного коледжу. Молодь показала, на що здатна в спортивних змаганнях, інтелектуальних конкурсах. Юні дарування зі східноєвропейського університету разом з майбутніми медиками дали прекрасний концерт, співали про Україну, нашу рідну землю. Впевнений, що з таким майбутнім поколінням ми станемо на порядок вищими над нашими ворогами.

– А скільки ще зустрічей, спільних патріотичних акцій та заходів ми проводимо в дитсадочках, школах, дитячих будинках, закладах культури! – говорить насамкінець крайовий отаман. – Кожна справа, пов’язана з гартуванням патріотичного духу української молоді для козацького братства – свята справа. Тому що війни, раніше, чи пізніше закінчуються, позагоюються й рани від втрат наших найкращих синів та доньок на полі бою. Треба буде жити далі, а як ми будемо жити – вирішувати ось цій молоді. Впевнений, що наше майбутнє в надійних руках. І наша молодь доводить це вже сьогодні. Своєю активною життєвою позицією, небайдужістю та бажанням продовжувати традиції пращурів. Слава Україні! Героям слава!

Прес-центр ЧКТ УК Надія Селіонова.

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment