Черкаське крайове товариство Українського козацтва у черкаській школі №12, провели захід-реквієм , присвячений Революції Гідності

18 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва у черкаській школі №12, провели захід-реквієм , присвячений Революції Гідності

Революція Гідності не лишила байдужим жодного свідомого українця. Когось змусила за півроку постаршати, комусь за одну ніч побілила скроні, інші ж пригадали юні літа і Помаранчеву Революцію. На невеличкій площі у серці Києва сконцентрувалася душа великого українського народу, нескореного і непереможного. Цими днями уся країна згадує про ті натхненні і трагічні дні, волонтерів, Небесну Сотню, «легітимну» владу і, звісно, про справжніх живих героїв, що, долаючи біль і страх, боролися, загоювали рани і знову поверталися до палаючих барикад.

12-та школа Черкас ,у одному з кабінетів пройшов благодійний захід, присвячений першій річниці Євромайдану і героям, що полягли за ідеї вольності й честі.

Аби розповісти учням 9-10 класів про свої спогади та пережиті моменти, на акцію завітали Максим Шило (організація «Сокіл»), Володимир Демченко(добровольчий батальйон УНА-УНСО, активіст ВГО «Сокіл»).  Кожен з них поділився своєю історією: про погрози міліції, сутички на дамбі у Черкасах, травми, отримані на Грушевського, та про те, як це, коли смерть дихає у спину.

В цій школі був створений стенд з фотографіями полеглих героїв Небесної Сотні, учні 10-А класу виконували патріотичну пісню під гітару. Також проводився збір коштів на придбання касок, бронежилетів та іншої амуніції для української армії, ініційований «Українським козацтвом».

Ця організація славиться своєю волонтерською діяльністю, наприклад, перевезенням їжі, теплого одягу, буржуйок, листівок від дітей на Схід України, проведенням різноманітних доброчинних заходів. (Допомогти черкаським козакам може кожен, офіційний штаб організації знаходиться за адресою: м. Черкаси, 30 років Перемоги 22.

Гості  розповіли про свою боротьбу із режимом Януковича, власну участь в Революції Гідності та нинішню війну на Сході України. Також дали невеличкі поради, як в теперішніх умовах відрізняти політиків-популістів від справжніх українських патріотів. Було дуже приємно бачити ці світлі голови нації, адже вони сповнені цікавості, щирості, небайдужості до всього, що зараз відбувається та впевненості в нашому спільному майбутньому.

Завершився захід хвилиною мовчання та символічною піснею «Гей, пливе кача по Тисині», що стала справжнім потужним завершуючим акордом і викликала у багатьох учасників сльози скорботи і ностальгії.

 

Прес-центр ЧКТ УК  Надія Селвонова.

image002

image003

image004

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment