Черкаське крайове товариство Українського козацтва на семінарі в Тернівській загальноосвітній школі.

15 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва на семінарі в Тернівській загальноосвітній школі.

Черкаське крайове товариство Українського козацтва на семінарі в Тернівській загальноосвітній школі.

 

Патріотичне піднесення народу України очевидне. Проте наше сьогодення зараз особливо потребує здійснення системних заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді.

В Тернівській загальноосвітній школі Смілянської районної ради педагогічний ,та батьківський колективи ,ще три роки назад почали впроваджувати в навчально-виховний процес козацьку педагогіку. Її впровадженню  передувала одна дуже важлива подія. В Смілянському районі було створено первинну козацьку організацію – Тернівську сотню імені Івана Сірка, осередок якої базується в місцевій школі. Разом з дорослими козаками в сотні є  вихованці навчального закладу. Сотнявходить до Черкаського Крайового товариства Українського козацтва, і всю свою роботу проводить згідно затвердженого плану. Саме  26 лютого цього року і був проведений захід, направлений на військово-патріотичне виховання підростаючого покоління. На семінар заступників директорів з виховної роботи завітали представники ЧКТ УК: начальник штабу- писар полковник  УК Коваленко В.І., козацька старшина  Руськополянської  та Тернівської сотень, делегати від школи №1 села Руська Поляна.

В програмі семінару було представлено презентацію виховної системи Тернівської ЗОШ, як школи лицарського гарту, знайомство з військово-патріотичною грою «Сокіл»(«Джура») та її умовами проведення. Тернівські джури практично показали деякі види цих змагань, зокрема проходження козацької смуги перешкод, стрільби з пневматичної зброї та мистецький вишкіл «Ватра». Гості відвідали музейний комплекс, в який входять музеї: Бойової слави, воїнів-інтернаціоналістів, краєзнавчий та музей «Козацька минувшина».

Писар Черкаського Крайового товариства Українського козацтва  Віктор Іванович Коваленко, ознайомив присутніх з основними напрямками роботи громадської організації, та вручив  від керівництва ЧКТ УК, отаману Тернівської  козацької сотні  Шулежку Анатолію Васильовичу, спонсорську матеріальну  допомогу та будівельні матеріали для облаштування музейної кімнати воїнів-земляків,
які загинули в зоні АТО.

Прес-центр ЧКТ УК Надія Селіонова

image003

image002

image001

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment