Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшанували Героїв “Небесної сотні”

10 Ноя Черкаське крайове товариство Українського козацтва вшанували Героїв “Небесної сотні”

В місті Черкаси на соборній площі козаки ,які прибули з районів області,поклали вінки та квіти до стели ,,небесної сотні,,  Владика Іоан УПЦ КП  з духовенством ,відслужили молебень по загиблим героям ,які віддали своє життя за Українську незалежність

image003

Борітеся – поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас – слава,

І воля святая!

Ці слова Тараса Шевченка, стали духовним заповітом Сергія Нігояна, одного з перших Героїв Небесної Сотні.

Революція Гідності стала першою і, головне, – виграшною! битвою у війні за нашу незалежність. І коли ворог побачив, що мирний аншлюс України в Митний союз захлинувся, він вирішив танками та градами розчленувати Україну. Та цій авантюрі також не довелося стати реальністю. Новостворена українська армія за всенародної волонтерської підтримки зупинила ворога на далекосхідних рубежах. Народжені не для війни українці, мирні українці, бо ми є мирний народ, взяли до рук зброю і зупинили добре вишколену армію – одну із найпотужніших у світі і на континенті.

Саме подвиг Небесної Сотні надихнув сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією.

Нам протистоїть потужний ворог, значно чисельніший, ніж ми, і, нажаль, набагато краще озброєний. Плани напасти на нас він виношував роками. Він готував саме для цього свої збройні сили і формував у нас в середині країни п’яту колону. Але ми все рівно сильніші, бо з нами правда, і ми сильніші, бо з нами Бог. Для нас ця війна за свою землю, за нашу землю – війна справедлива, а для супротивника – ні! І це визнано всім світом, бо весь світ зараз є солідарним з Україною.

Вистояти, зберегти державу ми зможемо лише за умови, коли ми збережемо єдність, коли ми уникнемо будь-яких внутрішніх чвар, коли будь-яка п’ята колона не дасть нам розколоти нашу єдність!

Україна буде жити у мирі, розвиватися і рухатися в обраному європейському напрямку. І станеться це завдяки нашим з вами янголам-охоронцям: Героям Небесної Сотні і ще багатьом сотням лицарів, які віддали найцінніше, що вони мають, – своє життя за Україну.

Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну!
Прес-центр ЧКТ УК Надія Селіонова

image001

image003

 

 

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment