Ми, славні сини Батьківщини, традиції козацькі шануємо, всі негаразди рідної землі серцями чуємо…

12 Окт Ми, славні сини Батьківщини, традиції козацькі шануємо, всі негаразди рідної землі серцями чуємо…

 
Ми, славні сини Батьківщини, традиції козацькі шануємо, всі негаразди рідної землі серцями чуємо

У переддень свята Збройних Сил України у м. Христинівці біля пам’ятника Івану Гонті христинівчани, керівництво району,козацтво, школярі, педагоги, представники громадських організацій зібралися на раду, аби згадати героїв Черкаської землі, всіх тих українців, які захищали і сьогодні захищають волю, демократію, державну незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

У заході взяв участь директор Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Козаки козацької сотні імені Івана Гонти Христинівської спеціалізованої школи імені О.Я. Корнійчука та Христинівської ЗОШ № 2 зачитали звернення до бійців АТО: «Ми, славні сини Батьківщини, традиції козацькі шануємо, всі негаразди рідної землі серцями чуємо.

Ніколи не згасала надія, що вільними станемо навіки.

Богдан Хмельницький державу створив, яка свято народ захищала. А пізніше, у Коліївщину, Залізняка й Гонту Україна знала. Тарас Шевченко з нашого краю заповідав свій народ боронити. До сьогодні звучить його заповіт і по ньому нам усім треба жити. Сьогодні зброя у ваших руках, бо байдужими не можете жити. Від всіх ворогів Україну свою вмієте достойнозахистити. Стояти, триматися просимо вас, нашу свободу відстояти треба. Праве діло українських солдатів благословення отримало з неба. Ми ваша зміна, бо ми – козаки. Віримо в Бога, народ свій і волю. Пам’ятаємо всю історію та маємо надію на кращу долю. Постановили на раді своїй: як Тарас і Богдан для народу жити».

 

На козацькій раді українське лицарство поповнилося новобранцями, які склали присягу на вірність Україні та козацьким традиціям.

image001 image002 image003

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment