День державної незалежності України по-христинівськи

25 Сен День державної незалежності України по-христинівськи

Черкаське крайове товариство

Українського козацтва 

День державної незалежності України по-христинівськи

З 1991 р. українці святкують 24 серпня як День незалежності. Цього року по-особливому, бо йде війна за, власне кажучи, незалежність. Російський агресор ніяк не вгамується, вигадуючи нові й нові форми провокацій фактично на всіх фронтах ‒ воєнному, політичному, економічному, інтелектуальному, психологічному тощо. Проте і Україна вже не та, що раніше, навіть 2‒3 тому. Потужний національний рух охопив мільйони людей, зокрема й тих, які ще нещодавно піддавалися на дешеву антиукраїнську пропаганду.

Приїзд делегації ЧКТ УК до районного центру Христинівка цього дня мав кілька особливостей. По-перше, у містечку урочисто відкривали пам’ятник героям Небесної Сотні, які півтора роки тому віддали своє життя за Україну, її національне, демократичне та європейське майбутнє. По-друге, у районі активно діють підрозділи Українського козацтва, проводиться значна робота щодо залучення до національно-патріотичного виховання учнівської молоді. По-третє, напрацьовано позитивний досвід співпраці ГО УК з місцевою владою. З цієї нагоди крайовий отаман В. Чепелуха вручив голові районної держадміністрації Олександру Ковбасюку орден Відродження Козацької Держави Україна.

Приємно відмітити, що попри економічну скруту, яку нині переживає Україна, в Христинівці свято набуло загальнонародного характеру. В обідню пору на центральній площі зібралися сотні людей у національному вбранні. Відбувся автопробіг, відкриття пам’ятника, презентація сільських громад, далі ‒ вшановували героїв АТО, слухали концертну програму. Найбільше враження на гостей із Черкас та Умані справило, з якою повагою всі христинівці ставляться до молодих, 20-річних учасників АТО, (серед яких, на жаль, чимало поранених). Це всиляє оптимізм, переконаність у перемогу української національної справи.

 

Слава Україні, її Героям!

 

Крайовий хорунжий ЧКТ УК, проф. Юрій Присяжнюк

image001 image003 image005 image007

Please follow and like us:
No Comments

Post A Comment